E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Od jednog glasa do polifonog pjevanja na primjeru djela Claudia Monteverdija u Tovarniku (Vukovarsko-srijemska županija) 16. studenog 2017. godine

Od jednog glasa do polifonog pjevanja na primjeru djela Claudia Monteverdija u Tovarniku (Vukovarsko-srijemska županija) 16. studenog 2017. godine

Program Od jednog glasa do polifonog pjevanja na primjeru djela Claudia Monteverdija održan je u Osnovnoj Školi A.G. Matoš u Tovarniku, 16. studenog 2017. godine. U programu je sudjelovalo čak 114-ero djece u dobi od 7 do 15 godina i 12 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Varaždinski je zbor Chorus angelicus nastojao približiti ljepotu pjevanja u zboru. Zbor je kroz igru i interakciju, na jednostavan i djeci prilagođen način (pjesmom, scenskom igrom i riječima) predstavio stilska razdoblja renesanse i baroka.  Jedan je dio izvođača bio obučen u renesansnu odjeću, dok je drugi dio bio odjeven i predstavljao razdoblje baroka. U spomenuti povijesni kontekst postavljen je čuveni talijanski glazbenik Claudio Monteverdi čija su djela izvodili članovi zbora postepeno definirajući osnovne pojmove višeglasnog pjevanja.

Na radionicama je profesorica Jadranka Težački sudionicima objasnila princip funkcioniranja pravilnog disanja vokalnih izvođača uz zajedničko izvođenje vježbi razgibavanja, pravilnog držanja i disanja. Pjevačica Vlasta Migač objasnila je, a zatim s učenicima i nastavnicima vježbala, vokalnu tehniku kroz izgovor kratkih i zabavnih riječi.

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature