E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Danas sam kod tate, sutra kod mame u Petrinji (Sisačko – moslavačka županija) 16. studenoga 2017.
 
Danas sam kod tate, sutra kod mame u Petrinji  (Sisačko – moslavačka županija) 16. studenoga 2017.

Kazališna družina Pinklec svoj program, koji uključuje predstavu „Pola – pola“  i radionicu „Danas sam kod tate, sutra kod mame“,  izvela je 16. studenog 2017. godine u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Petrinji u kojem su sudjelovali Dunja Fajdić, Maja Katić, Mario Jakšić i Davor Dokleja. Program je okupio 150 učenika od 5. do 8. razreda i 7 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Cjelokupni program započinje izvedbom predstave „Pola – pola“ koja tematizira problem razvoda roditelja kroz interakciju dva glavna protagonista djevojčice Nike i njezinog prijatelja Andrije.

Nakon izvedbe s učenicima se razgovaralo i raspravljalo o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Danas sam kod tate, sutra kod mame“. Cilj radionice je razviti samopouzdanje i samostalnost kod učenika u nošenju sa svakodnevnim emocijama ali i s emocijama koje se javljaju u neugodnim i problematičnim situacijama. Učenici su potaknuti samom predstavom imali mnoga pitanja.
 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature