E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  S Ruksakom u MSU ili MSU u Ruksaku u Delnicama (Primorsko-goranska županija) 16. studenoga 2017. godine
 
S Ruksakom u MSU ili MSU u Ruksaku u Delnicama (Primorsko-goranska županija) 16. studenoga 2017. godine

U Delnicama u Srednjoj školi Delnice gostovao je program S Ruksakom u MSU ili MSU u Ruksaku 16. studenog 2017. godine. Na programu, u trajanju od tri školska sata, sudjelovalo je 30 učenika od 1. do 4. razreda srednje škole te 3 nastavnika i ravnateljica škole.

Cilj programa je upoznati učenike s umjetnicima i suvremenom kolekcijom Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Prvi školski sat putem PowerPoint prezentacije učenike vodi kroz postavu muzeja, prezentiraju im se radovi tri umjetnička imena najzastupljenija u udžbenicima Likovne umjetnosti za gimnazijski program te su im predstavljene replike umjetničkih djela Vjenceslava Richtera, Miroslava Šuteja i Ivana Ladislava Galete. Radionica koja se održava tijekom drugog školskog sata za cilj ima da učenici, podijeljeni u grupama, naprave vlastitu interpretaciju jednog od predstavljenih umjetničkih djela. Tijekom trećeg školskog sata učenici su imali zadak predstaviti što su naučili kroz prethodna dva sata predstavljanja umjetnika i njihovih djela prikazanih u školskim udžbenicima.

Po završetku programa predstavljeni su učenički radovi, a školskoj knjižnici je poklonjena knjiga AKCENTI - Vodič kroz Zbirke u pokretu Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb. Interaktivni CD Avanture Vita i Nade uručen je učeniku s najvećim brojem točnih odgovora na održanom kvizu.
Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi