E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Šareni globusi u Gomirju (Primorsko-goranska županija) 13. studenoga 2017.
 
Šareni globusi u Gomirju (Primorsko-goranska županija) 13. studenoga 2017.

Program Svijet u mojim bojama-učenje o djelu suvremenog umjetnika Dimitrija Bašičevića Mangelosa održan je u Gomirju, Područnoj školi Desanka Trbović. U programu je sudjelovalo 33 učenika u dobi od 7 do 10 godina te 6 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Program je započeo razgovorom učenika i voditeljice programa Tamare Ražov o umjetnosti, za koje su poznate umjetnike čuli te znaju li što se nalazi na globusima, zašto ih koristimo i čemu služe. Uvodni razgovor poslužio je kako bi se učenici lakše snalazili s pojmovima tijekom upoznavanja s radom i djelom hrvatskog umjetnika, povjesničara umjetnosti, kritičara i kustosa Dimitrija Bašića Mangelosa. Voditeljica programa učenicima je pokazala primjer Mangelosovog globusa te su kroz analizu i raspravu uspoređivali razlike između običnog školskog i Mangelosovog globusa.

Nakon predavanja i razgovora svaki učenik dobio je školski globus i pomoćni materijal (olovke, flomastere, kolaž, ljepilo, škarice i papirne ubruse) te zadatak da od dobivenih materijala, inspirirani načinom rada umjetnika Mangelosa, sami kreiraju vlastiti globus.

Učenici su pokazali iznimnu zainteresiranost, kreativnost i originalnost prilikom izrade vlastitog globusa. Cilj ovog dijela radionice je bio poticanje i unaprjeđivanje samostalnosti, samopouzdanja, kreativnosti i estetskog razvoja učenika u skladu s njihovim sposobnostima i sklonostima.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature