E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Ritam Tam – Bajka o ritmu u Aždamovcima (Požeško-slavonska županija) 10. studenoga 2017.
 
Ritam Tam – Bajka o ritmu u Aždamovcima (Požeško-slavonska županija) 10. studenoga 2017.

Program Ritam Tam – Bajka o ritmu održan je 10. studenoga 2017. godine u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Aždamovcima. U programu je sudjelovalo 100 učenika od 1. do 4. razreda i čak 12 odgojno-obrazovna djelatnika.

Program, osmišljen kao kombinacija interaktivne predstave i radionice, ima za cilj uključiti djecu u procese stvaranja predstave i osmišljavanje sadržaja i dogodovština glavnog protagonista junaka Tama. Plesači tijekom izvedbe potiču publiku da sudjeluju u predstavi sa sugestijama te ih time uključuju u stvaranje različitih imaginarnih svjetova kroz koje junak Tam putuje.

Nakon predstave održana je radionica na kojoj je sudjelovalo oko 30 – oro djece. Cilj radionice je da kroz razgovor s izvođačima, djeca uz pomoć različitih zadatka osmisle vlastite verzije prikazane predstave. Svi polaznici su iznimno uspješno odradili sve postavljene zadatke, a posebno su se iskazali u onima baziranim na improvizaciji.

Reakcije djece i djelatnika su bile iznad svih očekivanja. Osim što su iskreno uživali u predstavi  poručili su da su bili iznimno zadovoljni načinom kako su kroz interakciju s izvođačima mogli graditi predstavu i naučiti jako puno o načinu funkcioniranja kazališta.Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi