E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Petar Pan zaplesao u Škabrnji (Zadarska županija) 9. studenog 2017. godine
 
Petar Pan zaplesao u Škabrnji (Zadarska županija) 9. studenog 2017. godine
 
Predstavu "Šumastikus", umjetničke organizacije Teatrum iz Zagreba, uključujući i kratku dramsku radionicu izvele su glumice Sanja Milardović i Petra Cvirna te voditeljica tona Nađa Josimović, u Škabrnji, 9. studenog 2017. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora. Sudjelovalo je 102 učenika od prvog do četvrtog razreda, šest učiteljica, Marin Pavičić, ravnatelj škole te Mara Rogić, voditeljica projekta.

Predstava "Šumastikus" interaktivnog je karaktera, inkluzivno uključuje publiku te konstantno izlazi van takozvanog "četvrtog zida" u kazalištu i time se vrlo jednostavno adaptira na različite prostore kao što su školske dvorane a specijalno dvorišta škola. Predstava je izvedena u sportskoj dvorani škole zbog toga što su vremenske prilike ipak onemogućile izvođenje u masliniku u sklopu dvorišta škole.  Predstava uključuje elemente plesa i pokreta u paraleli s elementima lektirnih naslova-Šuma Striborova i Petar Pan, te se kroz edukativni element preživljavanja dvoje protagonista u prirodi bavi prijateljstvom kao momentom glavnog dijaloškog okvira predstave. Sama škola i osoblje čine se kao kompaktna cjelina i komunikacija i spremnost na suradnju protekla je izrazito lako.

Učenici su neočekivano iz velike znatiželje praktički ušli u naš prostor igre i izrazito pozorno pratili svaki detalj predstave. Specifično lijepo iskustvo sa grupom znatiželjnih i otvorenih osnovnoškolaca.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature