E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice kulture u povodu smrti slikara Josipa Biffela
8.8.2018. - U povodu smrti akademskog slikara i profesora na Akademiji likovnih umjetnost gospodina Josipa Biffela, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je obitelji izraze iskrene sućuti.    

"Ovih dana s istinskom tugom primam vijesti o smrti hrvatskih umjetnika koji su svojim djelovanjem ostavili duboke tragove u hrvatskom kulturnom životu.

Napustio nas je i cijenjeni slikar i profesor na Akademiji likovnih umjetnost, gospodin Josip Biffel. Svojim javnim likovnim radom i slikarskim opusom snažnoga umjetničkog naboja, koji je stvarao od 1960. godine, zadužio je hrvatsku likovnu scenu, a brojni naraštaji likovnih umjetnika, kojima je nesebično prenosio svoje zavidno znanje, pamtit će ga kao vrsnoga profesora prepoznatljiva osobnog stila.

O njegovu iznimnom doprinosu govore brojne nagrade te svakako i Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj u području likovne umjetnosti.

Dopustite mi stoga da Vam uputim izraze iskrene sućuti u ime Ministarstva kulture, cjelokupne hrvatske kulturne javnosti i u svoje osobno ime."


 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a