E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture na svečanom otvorenju Konzulata Republike Hrvatske u Livnu
6.9.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek svoj radni posjet u srijedu, 5. rujna 2018. godine, nastavila je prema Bosni i Hercegovini pridruživši se predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i izaslanstvu na svečanom otvorenju Konzulata Republike Hrvatske u Livnu, zajedno s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, i obilasku Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla.    


  
Obraćajući se nazočnima na svečanom otvorenju predsjednik Vlade RH iskazao je zadovoljstvo otvaranjem Konzulata u Livnu, ocijenivši da će njegov rad olakšati komunikaciju s Hrvatskom i omogućiti bolju povezanost dviju zemalja. "Sada zaokružujemo diplomatsku mrežu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini", rekao je premijer, istaknuvši da su odnosi s Bosnom i Hercegovinom najvažniji strateški interes Hrvatske.

"Bosna i Hercegovina je prijateljska i susjedna zemlja, zemlja čiju teritorijalnu cjelovitost poštujemo, zemlja u kojoj je hrvatski narod konstitutivan narod i ostvaruje svoja prava na najvišoj razini kako to priliči ustavnom ustrojstvu Bosne i Hercegovine, ali i najvišim europskim standardima", istaknuo je.

Iskazao je punu podršku naporima Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji. "Želimo da se svi koji žive u Bosni i Hercegovini u njoj dobro osjećaju, a da prava hrvatskog naroda budu zajamčena na svim razinama", poručio je predsjednik Vlade RH.
 


Nakon svečanog otvorenja izaslanstvo predsjednika Vlade RH obišlo je Županijsku bolnicu „Dr. fra Mihovil Sučić", nakon čega je posjetilo Franjevački samostan i Crkvu sv. Petra i Pavla te Franjevački muzej i galeriju Gorica-Livno. Tom prigodom uslijedio je obilazak stalnog postava slika u Galeriji Gabrijela Jurkića koja čini sastavni dio Muzeja u zgradi Franjevačkoga samostana, kao i sakralni postav Muzeja.

Uz predsjednika Vlade RH i ministricu kulture bio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a