E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sufinanciranje hrvatskih organizacija koje sudjeluju u projektima programa Kreativna Europa
30.10.2018. - Ministarstvo kulture nastavlja s iznimno uspješnom višegodišnjom praksom sufinanciranja hrvatskih organizacija koje sudjeluju u europskim projektima. Slijedom toga, u travnju ove godine Ministarstvo kulture je izradilo izmjene dosadašnjeg Pravilnika o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura, te objavilo novi Pravilnik kojim se podržavaju hrvatski projektni partneri u svim kategorijama programskog natječaja potprograma Kultura – projekti suradnje, književni prijevodi, europske mreže i europske platforme. Nakon e-Savjetovanja, koje je trajalo od 26. veljače do 28. ožujka 2018. godine, novi Pravilnik je 25. svibnja 2018. godine stupio na snagu. Temeljem novog Pravilnika podržano je dodatnih 16 projekata u odnosu na Odluku koja je donesena u ožujku ove godine.

Hrvatski korisnici su bili iznimno uspješni i u povlačenju sredstava kroz natječaj za sufinanciranje Europskih projekata suradnje za koje je Izvršna agencija za obrazovanje audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) objavila rezultate krajem srpnja. Slijedom tih rezultata ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek 18. listopada je donijela novu Odluku o sufinanciranju programa Europske unije Kreativna Europa prema kojoj je Ministarstvo kulture u 2018. godini ukupno sufinanciralo 58 projekata u iznosu od 1.489.500,00 kn.

>>>  Nacionalno sufinanciranje hrvatskih institucija koje sudjeluju u projektima programa Europske unije Kultura i Kreativna Europa Za sva dodatna pitanja, organizaciju radionica i info-dana na temu programa Kreativna Europa, zainteresirani se mogu obratiti Desku Kreativne Europe.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature