E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture primila u nastupni posjet veleposlanika Republike Indije Arindama Bagchija
29.11.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Arindama Bahchija i savjetnika g. Jitendu Nath Majhija, u četvrtak, 29. studenoga 2018. godine. Uz ministricu sastanku su prisustvovale pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo i viša stručna savjetnica Lidija Zozoli.     Istaknuvši svoje zadovoljstvo zbog dobrog okvira za nastavak dosadašnje kulturne suradnje koja je stvorena potpisivanjem Programa kulturne razmjene između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije za godine 2019. – 2022. u listopadu ove godine u New Delhiju, veleposlanik Bagchi je dodao kako je posjet potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić Republici Indiji, kao i njezin susret s ministricom vanjskih poslova Republike Indije Sushom Swaraj tijekom kojeg je Program potpisan, uistinu otvorio mogućnost da tijekom sljedeće tri godine kulturna suradnja i razmjena između Hrvatske i Indije bude još intenzivnija i bolja.

Veleposlanik Bagchi najavio je kako Veleposlanstvo planira niz kulturnih događanja kojima bi predstavilo hrvatskoj publici umjetnost i kulturu Republike Indije, a isto tako istaknuo je želju da hrvatski umjetnici budu prisutniji na manifestacijama i festivalima u Republici Indiji.

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek istaknula je kako su odnosi dviju zemalja bili uvijek prijateljski te kako je dosadašnja kulturna suradnja bila osobito uspješna u području filmske umjetnosti, književnosti te u području zaštite kulturne baštine. Istaknuta je i dobra suradnja Hrvatske s indijskom delegacijom unutar UNESCO-a.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature