E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Zadnji ovogodišnji otočki Ruksak (pun) kulture održan na otoku Zlarin
5.12.2018. - Program Ruksak (pun) kulture od ove godine bogatiji je za dodatni projekt pod nazivom Otočki Ruksak koji je sa svojim programima gostovao na 15 hrvatskih otoka s 24 umjetnička programa, u 15 osnovnih škola, 4 dječja vrtića, 2 srednje škole i jednom centru za odgoj i obrazovanje.   


 
Ovogodišnju otočku turneju Ruksak je završio u Područnoj školi na otoku Zlarinu koju pohađa sedam učenika prvog razreda, jedan učenik drugog i jedan učenik trećeg razreda, a  gostovao je s plesno-glazbenim programom „Ja pa ti pa mi: Epizoda stranci u izvedbi umjetnika“ Umjetničke organizacije Multimedijalna koliba.
 
U 2017. i 2018. godini u programu Ruksak (pun) kulture sudjelovalo je više od 13 000 djece i mladih iz 254 dječja vrtića, osnovnih i srednjih škola i odgojno-obrazovnih centara.
 
Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstvena je umjetničko – edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske  u 2013. godini, kao dopunski program kurikulumu u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Program Ruksak (pun) kulture omogućuje dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture, a u hrvatskim ga školama i vrtićima provode stručnjaci (književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici).
 


Namjera je programa da umjetnost i kultura budu jednako dostupni svoj djeci i mladima u Republici Hrvatskoj, a posebno onima koji žive u prometno slabije povezanima područjima.
 
Ministarstvo kulture objavilo je rezultate Poziva za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za "Ruksak (pun) kulture" za 2019. godinu, a na šest je sjednica razmatrano ukupno 184 programa i/ radionica. Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje vrtićima, osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje u provedbi programa Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2019. godinu, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a zainteresirani vrtići, škole i centri za odgoj i obrazovanje ispunjene prijavne obrasce za iskazivanje interesa trebaju poslati najkasnije do 21. prosinca 2018. godine.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature