E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice u povodu smrti opernog umjetnika Stojana Stojanova
31.12.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je sućut u povodu smrti opernog solista, dugogodišnjeg prvaka Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i opernoga pedagoga Stojana Stojanova.

'U povodu smrti gospodina Stojana Stojanova, opernog solista, dugogodišnjeg prvaka Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i opernoga pedagoga, izražavam iskrenu sućut u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno.

Gospodin Stojan Stojanov zadužio je hrvatsku opernu reprodukciju nastupajući u velikom broju repertoarnih naslova kroz dugo vremensko razdoblje. Njegova ostvarenja slušala je mnogobrojna publika kojoj je podario više od četrdeset glavnih i velikih uloga talijanskog, njemačkog, francuskog i slavenskog repertoara. Nastupajući na mnogim opernim pozornicama u Hrvatskoj i u inozemstvu tumačio je junake Verdijeva opusa, kao i likove iz opera Bellinija, Bizeta, Saint-Saënsa, Mascagnija, Leoncavalla, Puccinija, Wagnera, Čajkovskog, Musorsgskoga, Borodina, Gounoda, Donizettija, Beethovena i mnogih drugih.

Na zagrebačkoj opernoj sceni Stojanova ćemo pamtiti kao junaka Verdijeva opusa i sjajnog tumača uloga u hrvatskim operama Vatroslava Lisinskoga, Ivana pl. Zajca i Jakova Gotovca.'

Primite još jednom izraze moje velike sućuti!'

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature