E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice u povodu smrti hrvatskog dramskog umjetnika, glumca Ive Gregurevića
3.1.2019. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je sućut u povodu smrti velikana hrvatskog glumišta, umjetnika Ive Gregurevića.


"Vrsnim ostvarenjima u remek-djelima hrvatskoga filma, ulogama u antologijskim serijama, kao i brojnim kazališnim ulogama u djelima dramskih klasika, u dugogodišnjoj i bogatoj umjetničkoj karijeri izgradio je status jednoga od ponajboljih suvremenih hrvatskih glumaca. Raskošan umjetnički dar omogućio mu je da se podjednako uspješno posveti interpretacijama komičnih, tragičnih ili dramskih likova. Uvijek jednostavan, uvjerljiv i profesionalan, bilo da je riječ o glavnim ili epizodnim ulogama, svojom je istinskom glumačkom veličinom doprinosio svakoj umjetničkoj formi.

Umjetnička postignuća Ive Gregurevića nagrađivana su najvišim priznanjima, uključujući i Nagradu Vladimir Nazor za filmsku umjetnost.
Entuzijazam, iznimna radna energija te nemjerljiv talent i karizma obilježile su život ovoga sjajnog umjetnika, ali i pridonijele razvoju kulturnoga života Republike Hrvatske.

Njegova će umjetnička postignuća ostati trajna vrijednost hrvatske kulture."
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature