E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održana sjednica Radne skupine za izradu Zakona o umjetnicima
5.2.2019. - U Ministarstvu kulture je u utorak 5. veljače 2019. održana sjednica Radne skupine za izradu Zakona o umjetnicima.
Sjednici su, uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek prisustvovali i članovi Radne skupine: državni tajnik Krešimir Partl, koordinator Radne skupine te Hrvoje Kovačević, Lara Hölbling Matković, Josip Zanki, Vlatka Vorkapić kao i pomoćnica ministrice Iva Hraste Sočo i načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministrice Marica Mikec, Romana Matanovac Vučković, posebna savjetnica ministrice i predstavnici stručnih službi Ministarstva kulture.Na današnjem sastanku ministrica je obrazložila osnovne teze nacrta te opisala dosadašnji proces rada na donošenju radnog teksta nacrta Zakona koji je rezultat prikupljenih mišljenja  i prijedloga koje su temeljem zaključaka prethodne sjednice dostavili članovi Radne skupine. U pripremi Zakona, Ministarstvo kulture obavilo je do sad preliminarne konzultacije s predstavnicima Ministarstva financija, Porezne uprave i drugim relevantnim sugovornicima, a sve u svrhu usklađenja nacrta Zakona sa svim relevantnim propisima, ali i iznalaženja načina da se, kroz ovaj prijedlog Zakona, na transparentan način definira status umjetnika te  osigura suvremeni pravni okvir za ostvarivanje njihovih prava i obavljanje umjetničke djelatnosti usklađen sa potrebama razvoja tog polja.

Radna skupina temeljito je raspravila navedeni nacrt te je zaključeno kako će predstavnici umjetničkih područja i strukovnih udruženja u najkraćem roku svoje prijedloge i primjedbe dostaviti Ministarstvu kulture kako bi se isti raspravili i ugradili u sam nacrt, koji će potom biti raspravljen na sastanku s predstavnicima strukovnih udruženja i drugim dionicima u širem sastavu koji se planira održati u roku mjesec dana kako bi se u zajedničkoj suradnji i dijalogu došlo do najkvalitetnijeg prijedloga teksta Zakona koji će potom biti upućen u daljnju proceduru. 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature