E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave  >  7. veljače 2019. - Otvorenje izložbe fotografija Petre Slobodnjak: „LADO / RELJEFI / TRAGOVI"
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića otvorit će u četvrtak, 7. veljače 2019. godine, izložbu „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“ u Muzeju za umjetnost i obrt.
Ovom izložbom Ansambl LADO započinje svoju sezonu i simbolično najavljuje obilježavanje 70. obljetnice umjetničkog djelovanja kojim obavlja svoju zadaću čuvara i interpreta najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Ansambl je surađivao s mnogim poznatim fotografskim imenima, dok je izložba „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“ rezultat trogodišnje suradnje s nagrađivanom umjetnicom Petrom Slobodnjak. Sinergija plesača pjevača, glazbenika i fotografkinje Petre Slobodnjak rezultirala je umjetničkim djelima koja tumače priču o izvedbenoj folklornoj umjetnosti ispred i iza scene, a impresivni kadrovi govore o plesnom tradicijskom nasljeđu koji na ovaj način ostaje sačuvan za vječnost.

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature