E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Posjet ministrice kulture Mostaru, Grudama i Ljubuškom
29.4.2019. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima boravili su u radnom posjetu Mostaru, Grudama i Ljubuškom u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine.   Tom se prigodom ministrica kulture susrela s ministrima, predstavnicima općina, gradova i županija te ravnateljima kulturnih ustanova.

Ministrica kulture otvorila je 56. Šimićeve susrete te istaknula važnost te manifestacije koja je jedna od najdugovječnijih manifestacija u Bosni i Hercegovini i kojea uz njegovanje uspomena na opus A.B. Šimića posebno djeci i mladima prenosi uspomenu na bogatstvo hrvatske književnosti, istodobno ih podučavajući o tome koliko su velikani poput braće Šimić pridonijeli hrvatskoj književnoj baštini.Ministrica je pritom zahvalila domaćinima na predanom radu u pripremi ovoga autentičnog kulturnog događaja, a svim sadašnjim i budućim sudionicima zaželjela da im ova manifestacija ostane u trajnom sjećanju.

Dodanu vrijednost Šimićevih susreta čine susreti afirmiranih književnika s učenicima, kao i nagrade mladim pjesnicima i likovnim umjetnicima.Posjet ministrice Bosni i Hercegovini započeo je susretom s predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Draganom Čovićem i suradnicima, nakon čega je u pratnji ravnatelja Ivana Vukoje posjetila zgradu Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru koje je u izgradnji. Ministrica kulture tom je prigodom najavila spremnost Vlade Republike Hrvatske za nastavak potpore završetku izgradnje HNK.
 


Ministrica je radni posjet nastavila u Ljubuškom gdje se sastala s predstavnicima Županije Zapadnohercegovačke te s gradonačelnikom Ljubuškog Nevenkom Barbarićem i suradnicima. Tom je prilikom obišla Kinodvoranu u Kulturnom centru Ljubuški, čija je obnova sufinancirana sredstvima Vlade Republike Hrvatske, a posjetila je i lokalne prirodne ljepote – slapove Kravica.Ministrica je također u pratnji fra Daria Dodiga, gvardijana Franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskog u Humcu posjetila staru župnu crkvu, samostansku knjižnicu, zbirku umjetnina „Galeriju Majka“ te obnovljeni Muzej na Humcu.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature