E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave  >  2. svibnja 2019. - Posjet ministrice kulture Hvaru i otvaranje obnovljenog hvarskog kazališta
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića otvorit će obnovljeno Hvarsko kazalište u četvrtak, 2. svibnja 2019. godine.
Programom „Ova lipost uzorita grihota bi da se stara" koja će se održati u srijedu, 1. svibnja 2019. godine, počinje trodnevno događanje povodom otvorenja obnovljenog Hvarskog kazališta.

Otvorenje kazališta u četvrtak, 2. svibnja, uveličat će izvedba „Judite" međunarodnog ansambla Dialogos u glazbeno-scenskoj interpretaciji Katarine Livljanić, koju će izravno prenositi Hrvatska radiotelevizija Trećem programu.
Cijelokupno događanje odvija se u okviru 46. Dana hvarskog kazališta, znanstvenog skupa na kojem će sudjelovati pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo i pročelnik dr. sc. Radoslav Bužančić.

Hvarsko kazalište prvo je komunalno i treće renesansno kazalište u Europi koje je sagrađeno na prijelazu 16. u 17. stoljeće na glavnom gradskom trgu nasuprot lože, a iznad Arsenala koji se nalazio na samoj morskoj obali. Kontinuirano od 1990. godine Ministarstvo kulture i Grad Hvar pružaju financijsku potporu projektu obnove Hvarskog arsenala s povijesnim kazalištem, dok je 2012. godine započela temeljita obnova unutrašnjosti kazališta. Tijekom tri desetljeća konzervatorsko-restauratorskih radova, koje je predvodio Konzervatorski odjel u Splitu, uloženo je više od 35,000.000,00 kuna. Grad Hvar sudjelovao je s iznosom od oko 15,000.000,00 kn, dok je Ministarstvo kulture do ožujka 2018. godine doprinijelo sredstvima u visini od oko 14,000.000,00 kn, a potom je do kraja 2018. zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU izdvojilo još 6,180.056,25 kn.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature