E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održani Dani znanstvene fantastike - SFeraKon
13.5.2019. - Održani su 41. Dani znanstvene fantastike – SFeraKon, a na tom popularno-znanstvenom i književnom festivalu sudjelovao je državni tajnik Krešimir Partl koji je pritom i dodijelio nagradu.


FOTO: SFeraKon

Ministarstvo kulture osiguralo je financijska sredstva u okviru Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj. Festival je otvoren svim oblicima kreativnog izražavanja, a povezuje ga zajednički nazivnik spekulativne fikcije. Trodnevni festival koji je započeo u petak, 10. svibnja, broji više od stotinu različitih programa, a uključivao je susrete s međunarodnim književnicima, mjuzikle, izložbe i radionice.


FOTO: SFeraKon

Program uključuje predavanja i panel diskusije vezane uz žanr i popularnu znanost, literarne radionice namijenjene mladima i odraslima, razgovore s piscima (stranim počasnim gostima te domaćim književnicima), dodjelu nagrada (književna nagrada SFERA), dodjelu nagrada sudionicima natječaja za djecu i mlade (nagrada SFERICA), sajam udruga, sajam knjiga, predstavljanja novih izdanja, interaktivne radionice raznih vrsta te zabavno-edukativni program koji se izvodi u suradnji s FER-om.
  
Manifestaciju redovno posjeti više od 2500 Zagrepčana i gostiju iz 17 zemalja. Organizatori manifestacije su Društvo za znanstvenu fantastiku SFera i Zagrebački foto kino savez.


FOTO: SFeraKon

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature