E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave  >  13. i 14. srpnja 2019. - Otvorenje 66. Pulskog filmskog festivala i 65. Splitskog ljeta
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, prisustvovat će otvorenju 66. Pulskog filmskog festivala u subotu, 13. srpnja 2019. godine. 
 
Ovogodišnji je Festival ljubiteljima filmske umjetnosti pripremio više od stotinu filmova među kojima je hrvatskih naslova više od trideset, a raznovrstan je i studentski te program za djecu i mlade. Posebice se ističe Hommage Oliveru Dragojeviću kao i bogat popratni program s brojnim izložbama, radionicama te glazbenim događanjima.

Ministrica će u nedjelju, 14. srpnja 2019. godine prisustvovati i svečanom otvorenju 65. Splitskog ljeta.
 
Splitsko ljeto počinje premijernom izvedbom opere Rigoletto Giuseppea Verdija, orkestrom i zborom splitskog HNK ravnat će maestro Ivo Lipanović, dok će naslovne uloge tumačiti: tenor Amir Saračević (Vojvoda od Mantove), bariton Elia Fabbian (Rigoletto), sopranistica Elena Mosuc (Gilda), bas Ivica Čikeš (Sparafucile) te mezzosopranistica Terezija Kusanović (Maddalena).

Ovogodišnje Splitsko ljeto pripremilo je na 15 lokacija u Splitu, ali i u Vrlici, Gatima te Makarskoj ukupno 48 kulturnih priredbi, među kojima su operne, dramske i baletne predstave, koncerti, izložbe, filmske projekcije te jedna književna promocija.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature