E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Novosti  >  Predstava „The Martial Dance / Ratnički ples“ u Zagrebačkom kazalištu mladih
11.9.2019. - U okviru manifestacije Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma održana je predstava Ratnički ples gostujuće umjetničke trupe iz Kine na kojoj je prisustvovala pomoćnica ministrice kulture dr. sc. Iva Hraste Sočo u utorak, 10. rujna 2019. godine, u Zagrebačkom kazalištu mladih.
 

FOTO: ZKM

Pomoćnica ministrice je pozdravivši okupljene izrazila zadovoljstvo nastavkom međunarodne suradnje Hrvatske i Kine koja je u 2019. godini naglašena posebnim projektom Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, koji omogućava uspostavljanje i intenziviranje kulturnih veza dvaju zemalja.

Zahvalivši Ministarstvu kulture i turizma Narodne Republike Kine, Veleposlanstvu Kine u Zagrebu te Zagrebačkom kazalištu mladih na suradnji pomoćnica ministrice Hraste Sočo izrazila je uvjerenje da će predstava publici biti inspirativna te da će otkriti novu dimenziju poimanja kineskog suvremenog plesa i borilačkih vještina.

Kineske borilačke vještine izražavaju se putem suvremenog plesa da bi svijetu predstavljale, razvijale, inovirale te promovirale jedinstveni istočnjački identitet. Gostujuća predstava Ratnički ples jedinstvena je prilika kojom se hrvatskoj javnosti na poseban način predstavlja kineska kultura i tradicija. Nastala je u produkciji Zhao Liang ART skupine čija je svrha stvaranje i izvođenje predstava suvremenog plesa. Usavršavajući svoju umjetnost skupina je postigla i komercijalni uspjeh, što je čini rijetkom pojavom u svijetu kineskog plesa, a dosad je kreirala sedam snažnih plesnih djela.

>>> Više o predstavi  


FOTO: ZKM


FOTO: ZKM


FOTO: Zagrebački plesni centar

Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi