E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Novosti  >  Manifestacija „Dani europske baštine 2019.
12.9.2019. - Ovogodišnja manifestacija "Dani europske baštine" održat će se tijekom rujna i listopada sa zajedničkom temom "Umjetnost i zabava: baština u središtu pozornosti".   Tijekom manifestacije nastojat će se približiti kulturna baština na što zanimljiviji i pristupačniji način široj publici. "Umjetnost i zabava" sveobuhvatna je tema koja uz kulturnu baštinu obuhvaća i vizualne umjetnosti, kino, ples, čitanje, glazbu, fotografiju, kazalište i drugo. Budući da tema ovogodišnjeg 23. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi – Čarobna kraljevska čipka – doprinosi približavanju baštinskih sadržaja kao i tradicijskih znanja i vještina na zanimljiv i interaktivan način, osobito djeci i mladima, našim nepobitnim čuvarima kulturne baštine, središnje događanje "Dana europske baštine 2019."  organizirno je u okviru festivala u Lepoglavi.

Publikacija "Dana europske baštine 2019." donosi osnovne informacije o prigodnim događanjima: o lokaciji, datumu, vremenu održavanja, kao i kratak opis njihova sadržaja s ciljem jednostavnijeg snalaženja i odabira.

"Dani europske baštine" najrasprostranjenija su participativna kulturna manifestacija u Europi. Vijeće Europe pokrenulo je inicijativu 1985. godine, koja je postala zajednička akcija u suradnji s Europskom unijom od 1999. godine. Hrvatska se manifestaciji "Dana europske baštine" pridružila godine 1995. proglašenjem posavskog sela Krapje selom graditeljske baštine. Otad se kontinuirano obilježavaju svake godine tijekom rujna i listopada. Više o manifestaciji Dani europske baštine i prigodnim događanjima u ostalim državama članicama Vijeća Europe pročitajte na poveznici: www.europeanheritagedays.com.  
 >>> Brošura  "Dani europske baštine 2019."
>>> Predstavljanje manifestacije „Dani europske baštine 2019.“

Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi