E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Novosti  >  Održani sastanci u okviru priprema za nadolazeće predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije
9.10.2019. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je 9. listopada dva sastanka u okviru priprema za nadolazeće predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. 

Vezano uz tehničke pripreme za predsjedanje ministrica kulture primila je Glavnog upravitelja za promet, energetiku, okoliš i obrazovanje Glavnog tajništva Vijeća Europske unije gospodina Jaroslawa Pietrasa s kojim se razgovaralo o proceduralno-tehničkim temama i aspektima predsjedanja te koji je najavio punu podršku u svim fazama tijekom prvih šest mjeseci sljedeće godine.

Ministrica se susrela i s gospodinom Ognianom Zlatevom, voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Razgovaralo se o pripremama kulturnog programa Predsjedanja VIjećem EU koji će se odvijati u državama članicama EU, ali i u Republici Hrvatskoj te o mogućnostima suradnje Predstavništva EK s Ministarstvom kulture i institucijama koje će programe realizirati.

Predsjedanje Hrvatske prilika je da se među hrvatskim građanima promoviraju europske vrijednosti i značenje Europske unije kroz brojne aktivnosti uključujući dijaloge s građanima i druge oblike javne rasprave o europskim temama. Posebno se razgovaralo o programu Rijeke Prijestolnice kulture te je i u tom smislu podcrtana važnost dobre suradnje kako bi se dala podrška gradu Rijeci u realizaciji ovog važnog projekta.
 
Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi