E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Vučić ponovo na slobodi!
12.2.2007. - Na području NP Risnjak, u subotu, 10. veljače 2007., vraćen je u prirodu vučić u dobi od 8 mjeseci koji je boravio u Centru za zbrinjavanje ozlijeđenih i zaplijenjenih divljih životinja - AWAP kod Zaprešića.
Vučić je kao iznemoglo i napušteno mladunče u dobi od svega mjesec dana pronađen u lipnju 2006. na Promini te je neko vrijeme neovlašteno boravio kod osobe iz Siverića koja ga je pronašla i prijavila pronalazak vučića Ministarstvu.
 
Inspekcija zaštite prirode je 02. listopada 2006. provela postupak oduzimanja vučića i smjestila ga u Centar AWAP. U Centru se o njemu skrbilo na stručan način, uz najbolju njegu, odgovarajuću prehranu i izolirani smještaj, dovodeći ga u minimalni kontakt s ljudima s ciljem da se mladunče vrati u prirodu kad dovoljno ojača.

Budući da se radi o strogo zaštićenoj divljoj životinji, Ministarstvo kulture je na preporuku stručnjaka Povjerenstva za praćenje populacija velikih zvijeri donijelo odluku o puštanju u zaštićeno područje koje nadziru službe zaštite prirode i na kojem je moguće osigurati praćenje njegova kretanja od strane znanstvenika Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Vučić je označen telemetrijskom ogrlicom koja će pomoći njegovom stalnom praćenju.
 
Ovo je prvi slučaj da se mladi vuk koji je boravio u oporavilištu za životinje vraća u prirodu.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a