E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Novosti  >   Potpisan Dodatak Kolektivnom ugovoru za kulturu
17.7.2007. - Ministar Biškupić i tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić potpisali su Dodatak Granskom kolektivnom ugovoru (GKU) za zaposlene u ustanovama kulture čije se plaće osiguravaju iz državnog proračuna, kojim su djelatnici tih ustanova dobili dodatke na koeficijente.

Oko 1.560 zaposlenih u Državnom arhivu, Restauratorskom zavodu, muzejima i zagrebačkom HNK-u od 1. kolovoza će primati dodatke od prosječno 10 posto, na temelju kojih će im plaće porasti oko 600 kuna bruto, rečeno je prilikom potpisivanja Dodatka GKU-u.

U pregovorima s Ministarstvom kulture raščišćeno je svako radno mjesto ponaosob, istaknula je Ljubica Pilić, ovisno o specifičnosti svakog posla, pa su neki, poput podvodnih arheologa ili članova baletnog ansambla, dobili povećanje od 20 posto.Ministar Biškupić rekao je kako se dodacima na koeficijente ispravlja nepravda prema djelatnicima u kulturi koju je počinila bivša Vlada nekritički im smanjivši plaće, a novo povećanje plaća trebalo bi biti utvrđeno novim Zakonom o plaćama u javnim službama, o kojem pregovaraju Vlada i sindikati javnih službi. (Hina)
Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi