E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Program Europske unije – Kultura (2007. - 2013.)  >  CCP - Linkovi  >  Program MEDIA
17.3.2008. - Dana, 17. ožujka 2008. godine u Bruxellesu je potpisan Memorandum o razumijevanju između Europske zajednice i Vlade Republike Hrvatske o sudjelovanju Hrvatske u Programu MEDIA 2007.
 
U ime Europske zajednice, Program MEDIA 2007 potpisala je povjerenica Europske komisije za informacijsko društvo i medije, gospođa Viviane Reding, a u ime Vlade Republike Hrvatske, gospodin Branko Baričević, veleposlanik i šef Misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.
 
Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju otvara se mogućnost punopravnog sudjelovanja hrvatskih redatelja, producenata, scenarista i ostalih fizičkih i pravnih osoba koje se bave audiovizualnim djelatnostima u programu MEDIA te natjecanje za financijska sredstva koje Europska komisija kroz ovaj program osigurava za potporu produkciji, promociji i distribuciji europskih audiovizualnih programa.
 
Program MEDIA 2007 potpisan je za razdoblje od 2007. do 2013., a sufinancira aktivnosti kao što su: obrazovanje i usavršavanje profesionalaca, razvoj produkcijskih projekata i tvrtki, distribucija djela u području kinematografije i audiovizualnih programa, promicanje kinematografije i audiovizualnih programa te potpora za održavanje filmskih festivala. Ostali su ciljevi ovoga Programa očuvanje europske kulturne raznolikosti, njezine kinematografije i audiovizualne dostupnosti europskim građanima te promicanje međukulturnoga dijaloga.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature