E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Stipendije "Za žene u znanosti"
9.10.2008. - U Ministarstvu kulture predstavljen je danas i otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" u organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i korporacije L’Oreal Adria. To je treći po redu natječaj, bit će otvoren do 17. studenoga, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture.

Stipendije se dodjeljuju u vrijednosti od četiri tisuće eura znanstvenicama u tijeku stjecanja doktorske titule s ciljem promicanja i popularizacije znanosti.Ove godine dodijelit će se četiri stipendije a o novim stipendisticama odlučivat će natječajno povjerenstvo u kojemu su predsjednica akademkinja Sibila Jelaska, akademici Vladimir Paar i Krešimir Nemec, Jasna Mencer, Ivan Vicković, Dražen Vikić- Topić, Katica Biljaković i Vida Demarin.

Nacionalne stipendije namijenjene su znanstvenicama s područja prirodnih znanosti, biotehnike i medicine.

Natječajno povjerenstvo će do kraja prosinca ove godine odlučiti o nove četiri dobitnice stipendije. O važnosti tog projekta koji će utjecati na promociju hrvatske znanosti u svijetu govorili su i državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen, predstavnik L'Oreala Adrie Philippe Cornu i članovi Povjerenstva i nekoliko dobitnica stipendija iz prva dva natječaja.

Svečana dodjela nacionalnih stipendija predviđena je za 22. siječnja iduće godine. (Hina)

>>>> Pravilnik natječaja nacionalnog programa stipendiranja “Za žene u znanosti” 2009. (Rok: 18.12.2008.)
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature