E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Arhiva  >  Arhiva najava  >  Arhiva najava 2010. godina  >  Srijeda, 09.06.2010. - MEĐUNARODNI DAN ARHIVA
U srijedu, 9. lipnja 2010. godine od 16,00 – 20,00 sati u Hrvatskom državnom arhivu obilježava se Međunarodni dan arhiva po drugi put.
Hrvatska arhivska zajednica obilježavajući ovaj dan želi potaknuti i razviti svijest javnosti o arhivskom gradivu kao spomeničkom blagu.
Ideja o obilježavanju Međunarodnog dana arhiva rodila se još početkom novog stoljeća. Na XV. Kongresu u Beču 2004. sudionici su usvojili rezoluciju o osnivanju Međunarodnog dana arhiva koji bi se održavao svake godine 09. lipnja, na dan osnutka ICA-e (Međunarodno arhivsko vijeće). Prošlo je još nekoliko godina, prije nego li je 09. lipnja 2008. prvi put obilježen Međunarodni dan arhiva.
Hrvatski državni arhiv će u povodu obilježavanja Međunarodnog dana arhiva u Velikoj čitaonici predstaviti javnosti četiri dokumenta o povijesti vlastelinstva Međimurje, za ovu priliku iznesena iz trezora. Posjetitelji Arhiva će u Atriju moći razgledati izložbu Zemljišno vlasništvo te izložbu Stalnog postava HDA. Također će moći nabaviti izdanja Hrvatskog državnog arhiva po prigodnim cijenama.
 
Program
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a