E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Čestitka ministra Biškupića povodom Međunarodnog dana arhiva
9.6.2010. - Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je čestitku svi djelatnicima arhiva i članovima te korisnicima povodom 9. lipnja - Međunarodnog dana arhiva.
"Poštovani arhivisti, svi djelatnici arhiva i pismohrana, članovi Hrvatskog arhivističkog društva, profesori i studenti Katedre za arhivistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članovi Hrvatskog arhivističkog vijeća, istraživači i korisnici arhiva,
 
u povodu Međunarodnog dana arhiva 9. lipnja koji se ove godine u Hrvatskoj obilježava temom „Zemljišno vlasništvo“, upućujem Vam u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske najsrdačnije čestitke.
 
Međunarodni dan arhiva kojeg je ustanovilo Međunarodno arhivsko vijeće – ICA prilika je kada arhivi u svijetu javnost upoznaju sa svojom stručnom, kulturnom, znanstvenom, upravnom i uslužnom djelatnošću, kao i s vrijednim povijesnim izvorima o kojima skrbe. Baština koja se posebno predstavlja ove godine - zemljišni planovi, katastarske karte, urbari, ugovori i druga dokumentacija koja svjedoči o zemljišnom vlasništvu – jedinstveni je izvor za istraživanje i utvrđivanje vlasništva i korištenja posjeda, a često služi i u genealoškim istraživanjima.
 
Hrvatski arhivi u povodu Međunarodnog dan arhiva priređuju izložbe, organiziraju predavanja, radionice, promocije knjiga, stručne skupove i druge promotivne događaje – kako u arhivima, tako i u drugim ustanovama – promičući na taj način multikulturni pristup nacionalnoj povijesti i kulturi, a ponajviše svjedoče o važnosti zaštite pisane kulturne baštine.
 
S najboljim željama za ostvarenje Vaših redovnih aktivnosti, kao i svih programa vezanih za Međunarodni dan arhiva, ovom prilikom zahvaljujem svima koji rade na zaštiti i promoviranju arhivske baštine i arhiva."
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a