E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvorena izložba "Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama" u Budimpešti
8.11.2011. - U ponedjeljak, 7. studenog 2011., u 17 sati, u  Etnografskom muzeju  u Budimpešti, državna tajnica u Ministarstvu kulture RH mr. sc. Nina Obuljen otvorila je izložbu "Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama". Pozdravnu riječ uputili su: g. Géza Szőcs, državni tajnik mađarskog Ministarstva nacionalnih resursa, g. Zoltán Fejős, direktor Etnografskog muzeja u Budimpešti  i ravnatelj Etnografskog muzeja u Zagrebu Damodar Frlan.
 


Nositelj ovog projekta je Ministarstvo kulture RH, a organizator Etnografski muzej u Zagrebu. Izložba je do sada predstavljena u Etnografskom muzeju u Splitu i Skopju te je ovo njeno drugo predstavljanje inozemnoj publici.

 

U Ministarstvu nacionalnih resursa Republike Mađarske održan je bilateralan sastanak između državne tajnice mr. sc. Nine Obuljen  i mađarskog državnog tajnik g Géze Szőcsa te te je tom prilikom potpisan Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva nacionalnih resursa Republike Mađarske za 2012. - 2014. godinu. Nakon potpisivanja, državna tajnica Obuljen je istaknula kako je kulturna suradnja Hrvatske i Mađarske dokaz već ustaljene izvrsne suradnje u području kulture koja se uzajamnim gostovanjima dokazuje i izvan okvira službenih dokumenata.
 
Program kulturne suradnje obuhvaća suradnju i razmjenu u području glazbe, kazališta i plesa, u području likovnih umjetnosti, muzeja i galerija, u području književnosti, izdavaštva, knjižnica, arhiva, filma te u području zaštite kulturne baštine.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature