E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Čestitka ministrice kulture Zlatar Violić gđi Ivanki Reberski povodom 80-tog rođendana
2.3.2012. - Ministrica kulture prof. dr. sc. Andrea Zlatar Violić uputila je čestitku gospođi  Ivanki Reberski povodom njenog  80-tog rođendana.  "Poštovana gospođo Reberski,
 
iznimno mi je zadovoljstvo uputiti Vam najsrdačnije čestitke prigodom Vašeg 80-tog rođendana.

Posvetivši svoj znanstveni i stručni život afirmaciji povijesnoumjetničke struke u Hrvatskoj, uveli ste, kroz godine na čelu Instituta za povijest umjetnosti, niz ključnih organizacijskih promjena, trudivši se pritom uvijek sačuvati vjerodostojnost povijesnoumjetničke profesije u njoj ponekad nesklonim vremenima. Trajna briga za struku, poticanje sustavne izdavačke djelatnosti Instituta kao i inzistiranje na stručnosti i izvrsnosti obilježile su vaše dugogodišnje ravnateljevanje Institutom, ali i vaše stručno djelovanje u cjelini.

Relevantnost Vašeg znanstvenog opusa i neosporiv doprinos povijesti umjetnosti ostvaren je kroz Vaša mnogobrojna istraživanja i monografske studije u kojima su sustavno obrađeni značajni opusi mnogobrojnih hrvatskih umjetnika i od kojih su mnogi, upravo kroz Vaš stručni rad, stručno valorizirani. Sintezno djelo Realizmi dvadesetih godina u hrvatskom slikarstvu, monografije Otona Postružnika, Ive Režeka, Anke Krizmanić, Vesne Sokolić, Brune Bulića, Mile Kumbatović i mnogih drugih umjetnika i umjetnica koji su obilježili 20. stoljeće u hrvatskoj umjetnosti ostaju time trajni svjedoci Vašeg neumornog rada i izuzetnih znanstvenoumjetničkih ostvarenja.

Vašom samozatajnom osobnošću, predanošću i savjesnošću te nadasve stručnošću u obavljanju radnih zadataka postali ste dragocjena suradnica i mentorica mnogim našim kolegama. Pišući o kompleksnim temama iz područja povijesti umjetnosti te dajući uvijek poticaj za buduća istraživanja trajno ste zadužili i nadalje zadužujete kako struku tako i hrvatsku kulturu u cjelini.

U ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime želim Vam prije svega dobro zdravlje i sreću u svim Vašim budućim osobnim i znanstvenim aktivnostima, te još mnoge godine plodnog i aktivnog stručnog rada."
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a