E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2013.  >  Ruksak ništa ne može zaustaviti da putuje i dalje
Ruksak (pun) kulture posjetio je 16. svibnja 2013. područnu školu Pridvorje,  jednu od šest područnih škola centralne škole Gruda u Konavlima, u  Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Škola koju pohađa 18 učenika od 1. do 4. razreda ugostila je i tridesetak učenika iz područnih škola Popovići, Vodovađa, Dubravka, Radovčići, i Molunat.

Jasna Held, profesionalna pripovjedačica priča i bajki,  ispričala im je konavosku narodnu priču Bus ruzmarina i armenijsku Bajku o kćeri kraljice cvijeća. U živopisnom ambijentu Konavla Ruksak su dočekale i učiteljice Patricija Uroš Pendo, Nikolina Zorović, Maja Bušković, Ivka Radić, Marcela Smišljan, Marijana Jogunica, Pave Kos i ravnateljica Zdenka Pivčić.

Predviđeno je bilo da u područnu školu dođu i učenici od 1. do 4. razreda centralne Osnovne škole Gruda, međutim zbog lošeg vremena program se nije mogao odvijati, kako je bilo predviđeno,  u dvorištu škole. Zato je Ruksak (pun) kulture, uvijek spreman za novo putovanje, otišao u Grudu. Tamo su učenici od 1. do 4. razreda OŠ Gruda s pažnjom i veseljem  poslušali priče Jasne Held. Stotinjak konavoskih najmlađih učenik dobilo je na dar bojice i crtače blokove i nacrtalo najzanimljivije događaje iz priča.

 Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature