E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
KULTURNE DJELATNOSTI  >  Knjiga i nakladništvo  >  Povjerenstvo za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva   >  Arhiva  >  Obrazloženje Povjerenstva za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2012. godini
Obrazloženje Povjerenstva za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2012. godini  u sastavu Nada Gašić, Maša Grdešić, Strahimir Primorac, Davor Šalat i Dubravka Zima.

Na Javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2012. godini pristigla je 141 prijava. Prijavljeno je 66 knjiga proze, 48 knjiga poezije te 27 knjiga za djecu i mlade.
 
Vrednujući prijavljene naslove Povjerenstvo se vodilo isključivo kriterijima književne vrijednosti prosuđujući svako djelo s obzirom na njegove jezične, stilske, strukturne i dr. vrijednosti, autentičnost autorskoga glasa, umijeće pripovijedanja, kompleksnost i unutarnji integritet književnog svijeta te relevantnost u kontekstu suvremene domaće književne  produkcije.
 
Dvadeset, na temelju dogovora i zajedničke odluke, odabranih djela – 3 knjige za djecu i mlade, 6 knjiga poezije i 11 knjiga proze, međusobno su različita po jezičnim preferencijama, književnim postupcima, strukturi, stupnju društvene angažiranosti, odnosu prema stvarnosti i dr., no sva se izdvajaju po svojoj visokoj književno-umjetničkoj vrijednosti u okvirima prošlogodišnje književne produkcije.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature