E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave
 07.02.2019. - Otvorenje izložbe fotografija Petre Slobodnjak: „LADO / RELJEFI / TRAGOVI"
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića otvorit će u četvrtak, 7. veljače 2019. godine, izložbu „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“ u Muzeju za umjetnost i obrt.

Ovom izložbom Ansambl LADO započinje svoju sezonu i simbolično najavljuje obilježavanje 70. obljetnice umjetničkog djelovanja kojim obavlja svoju zadaću čuvara i interpreta najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Ansambl je surađivao s mnogim poznatim fotografskim imenima, dok je izložba „LADO / RELJEFI / TRAGOVI“ rezultat trogodišnje suradnje s nagrađivanom umjetnicom Petrom Slobodnjak. Sinergija plesača pjevača, glazbenika i fotografkinje Petre Slobodnjak rezultirala je umjetničkim djelima koja tumače priču o izvedbenoj folklornoj umjetnosti ispred i iza scene, a impresivni kadrovi govore o plesnom tradicijskom nasljeđu koji na ovaj način ostaje sačuvan za vječnost.

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.


1. – 3. veljače 2019. - Dubrovnik slavi baštinu
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na konferenciji u povodu obilježavanja 40 godina upisa Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva, koja će se održati u petak, 1. veljače 2019. godine, u Amfiteatru sveučilišnog Kampusa. Konferenciju koja se održava u organizaciji Ministarstva kulture i Grada Dubrovnika otvorit će predsjednik Vlade Andrej Plenković.
  
Nakon konferencije ministrica će sudjelovati na 141. sjednici Vlade Republike Hrvatske, koja je ukupno 9. sjednica Vlade izvan Zagreba u ovom mandatu.
 
U okviru manifestacije „Noć muzeja 2019.“, ministrica će posjetiti programe u ustanovi Muzeji i galerije Konavala.
 
U subotu će ministrica sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika te svečanom otvorenju Feste sv. Vlaha kao i na misi i procesiji u nedjelju 3. veljače.


01.02.2019. - Svečano otvorenje manifestacije „Noć muzeja 2019.“
Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak prisustvovat će otvorenju manifestacije „Noć muzeja 2019.“ u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti, u petak, 01. veljače 2019. godine.

U skladu s temom ovogodišnje, četrnaeste po redu Noći muzeja „Inovacije i digitalna budućnost“, Muzej suvremene umjetnosti pripremio je prigodan program kojim će posjetiteljima približiti teme poput robotike, umjetne inteligencije, programirane i kinetičke umjetnosti, strojne ekologije i mikroračunala te predstaviti MSU kao uzbudljiv prostor inovacije. Uz besplatna stručna i tematska vodstva po izložbama, posjetitelje očekuju i filmske projekcije, plesni performans, nezaobilazne kreativno-edukativne radionice te otvorenje nove interaktivne izložbe tehnologija pod nazivom „STEM Revolucija“.

Pomoćnik ministrice dr. sc. Hrvoje Manenica u okviru manifestacije „Noć muzeja 2019.“, obići će Zavičajni muzej Benkovac, Zavičajni muzej Biograd, Arheološki muzej Zadar, Muzej antičkog stakla Zadar, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru i Narodni muzej Zadar.

Nakon svečanog otvorenja manifestacije „Noć muzeja 2019.“ državni tajnik Ivica Poljičak posjetit će izložbu „Monoliti“, mladog umjetnika, akademskog slikara Domagoja Rogine u Galeriji Studentskog centra.


Foto: Domagoj Rogina, Monoliti


11.01.2019. - Panel – diskusija „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU: članci 11. i 13.“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na panel diskusiji „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU: članci 11. i 13.“ koja će se održati u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišnog interdisciplinarnog poslijediplomskog specijalističkog studija „Intelektualno vlasništvo“, u petak, 11. siječnja 2019. godine, u 11 sati, u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14.   

Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu koja se trenutno nalazi u fazi trijaloga između Europske komisije, Vijeća i Europskoga parlamenta izazvala je velik interes javnosti. U fokusu bit će članak 11. koji uređuje novo srodno pravo novinskih izdavača na temelju kojeg bi oni trebali moći kontrolirati korištenje pisanih medijskih sadržaja na internetu te članak 13. koji sadržava odredbe za premošćivanje tzv. vrijednosnoga jaza između onoga što zarađuju internetske platforme za dijeljenje sadržaja i kreativne i kulturne industrije. Arhiva
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a