E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila u nastupni posjet veleposlanicu Australije NJ.E. Elizabeth Marianne Petrovic
21.6.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Australije Nj.E. gđu Elizabeth Marianne Petrovic, u srijedu, 21. lipnja 2017. godine. 
 


   U pratnji veleposlanice bila je savjetnica za gospodarska pitanja Dijana Padezanin, a ispred Ministarstva kulture pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo i voditeljica Službe za međunarodnu suradnju Doris Kurtov.

   U prvom službenom posjetu Ministarstvu kulture, veleposlanica Petrovic je s ministricom kulture razmijenila ideje i prijedloge kako dalje razvijati i unaprijediti odnose dviju zemalja u području kulture. Zemljopisna udaljenost dviju zemalja osnovni je razlog nedovoljno razvijene kulturne suradnje iako interes postoji, a svako ostvareno gostovanje i kulturni kontakt na visokoj je umjetničkoj razini.

   Putem Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu sufinanciran je program gostovanja Muzeja prekinutih veza koji će po prvi puta predstaviti putujuću izložbu u rujnu u Sydney Lower Town Hallu, a na poziv organizatora gospodina Andrew L. Urbana i Wordmakers Pty Ltd. Muzej u Zagrebu je time posredno dobio dodatnu međunarodnu  promociju, a njegova zbirka nove predmete i priče raznolikog društvenog i kulturološkog konteksta.

   Ministrica kulture je ustvrdila kako je hrvatska manjina vrlo dobro integrirana u australsko društvo, te je izražena obostrana želja da hrvatska manjina što više dolazi u dodir sa suvremenim temama te programima snažnog kulturnog i umjetničkog sadržaja.   Na upit veleposlanice Petrovic o projektu Rijeka 2020., ministrica kulture je rekla kako će grad Rijeka biti prva hrvatska Europska prijestolnica kulture 2020. godine te kako se radi o strateškom projektu od nacionalnog interesa.

   Vezano uz suradnju na području zaštite kulturne baštine te činjenice da kao članice Odbora za svjetsku baštinu UNESCO-a i Hrvatska i Australija vrlo aktivno sudjeluju u njegovom radu, veleposlanica Petrovic zahvalna je Republici Hrvatskoj na podršci u njihovim nastojanjima u zaštiti Velikog koraljnog grebena rekavši kako se uvažava zabrinutost Odbora za svjetsku baštinu, no australska Vlada poduzima sve moguće mjere te jamči njegovu zaštitu.
 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a