E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj
30.6.2017. - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u četvrtak, 29. lipnja 2017. godine, u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskoga društva Sinj, na čelu s predsjednikom društva Stipom Jukićem.  

FOTO: VLADA RH

   Alkari su predsjednika Vlade izvijestili o pripremama za ovogodišnje 302. alkarsko natjecanje koje će se održati u Sinju, 6. kolovoza 2017. godine, a predsjednik Vlade potvrdio je svoj dolazak na ovogodišnju Alku. Ujedno, zahvalio je Viteškom alkarskom društvu na promicanju bogate hrvatske kulturne baštine, čuvanju vrijednih običaja od zaborava kojima promiču hrvatski nacionalni identitet i kulturu.
   Predsjednik VAD-a Stipe Jukić izrazio je zadovoljstvo time što Vlada prepoznaje važnost Alke koja je i snažan promotor turizma Cetinske krajine.

   Sinjska alka 2007. godine upisana je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, a 16. studenoga 2010. godine uvrštena je na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.
   Ministarstvo kulture Republike Hrvatske sudjeluje u konzervaciji, obnovi i rekonstrukciji oružja, odjeće i prateće opreme te na taj način podupire održavanje tradicije.

   Sastanku su nazočili ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, saborski zastupnik Ivan Šipić i gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac. 

FOTO: VLADA RH
 
FOTO: VLADA RH

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a