E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održan sastanak s predstavnicima strukovnih udruga u kulturi i umjetnosti
5.7.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je sastanak s predstavnicima strukovnih udruga u kulturi i umjetnosti u srijedu, 5. srpnja 2017. godine u Ministarstvu kulture.    Sastanku su prisustvovali i državni tajnik Krešimir Partl, pomoćnica ministrice kulture dr. sc. Iva Hraste Sočo, pomoćnik ministrice kulture Blaž Žilić i voditelj Službe za strateško planiranje i analitiku Boris Jurinić.

   Na početku sastanka predstavljeni su statistički pokazatelji o strukovnim umjetničkim udrugama te o financiranju strukovnih udruga iz proračuna Ministarstva kulture. Ministrica je najavila objavu Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2018. godinu u kojem neće biti većih promjena u odnosu na potporu redovitoj djelatnosti strukovnih udruga u kulturi i umjetnosti, a koji će biti otvoren od 15. srpnja do 15. rujna 2017. godine. Dotaknuto je i pitanje kriterija za ocjenjivanje prijava programa iz perspektive potpore redovnoj djelatnosti i specifičnim sadržajima i aktivnostima strukovnih udruga u kulturi i umjetnosti.   Ministrica kulture tom je prilikom najavila izradu novog zakona o umjetnicima koji je prijeko potreban kako bi se riješilo pitanje statusa umjetnika i odredila jasna definicija umjetničkih djelatnosti, samostalnih umjetnika, stručnjaka u kulturi, strukovnih udruga, sve u cilju očuvanja i unaprjeđenja umjetničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

   Dogovoreno je da će udruge iz svakog pojedinog umjetničkog područja odrediti predstavnika te dostaviti Ministarstvu polazne prijedloge vezane uz izradu novog zakona o umjetnicima. Plan je također oformiti tijekom rujna radnu skupinu sastavljenu od predstavnika udruga za izradu zakona.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a