E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvorena multimedijska interaktivna izložba „Croatia je Hrvatska“
15.9.2017. - Multimedijska interaktivna izložba „Croatia je Hrvatska“, svečano je otvorena u petak, 15. rujna 2017. godine, a kroz atraktivan projekt prikazuje povijest Hrvatske na nesvakidašnji način.

FOTO: DAMIR LONČAR

    „Izložba je u svim svojim segmentima nesvakidašnji projekt koji na iznimnoj kreativnoj razini spaja kulturu i znanost, gospodarstvo i turizam, te kroz suvremene tehnologije prenosi priču o našoj zajedničkoj prošlosti, istaknula je pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo, nadodavši kako „znamo da je poznavanje prošlosti osnovni preduvjet razumijevanja sadašnjosti i građenja budućnosti, pri čemu ne zaboravljamo da prenoseći priče, budućim generacijama predajemo kulturu i njene vrijednosti, tradicije i običaje, uspostavljajući pri tome snažan osjećaj pripadnosti zajednici."

   „Izložba koristi sve suvremene kreativne mogućnosti, spaja svjetlost i glazbu, digitalno generiranu sliku i zvuk i ulazi u izravan dodir s posjetiteljima. Zahvaljujući kreativnosti koja je u temeljima svake inovativnosti, a koju snažno potičemo kroz brojne mjere kulturne politike, svjedočili smo njenoj sposobnosti da uspostavi jake emocionalne veze, razvija naše kritičko mišljenje i uspostavi dijalog s prošlošću na nekoliko razina: onaj spoznajnoj kao i emocionalnoj", rekla je pomoćnica ministrice.
 
   Izložba je otvorena uz prisustvo brojnih uglednih uzvanika, među kojima su bili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović, povjesničar umjetnosti Fedja Vukić.
 
FOTO: DAMIR LONČAR

   Tunel Grič idućih mjesec i pol cijelom svojom dužinom pretvoren je u vremeplov koji posjetitelje vodi kroz brojne gospodarske, društvene, kulturno-umjetničke i druge intrigantne događaje hrvatske povijesti od 1884. do danas i priča ih na nesvakidašnji način.

   Postav izložbe sadržajno je podijeljen u 13 desetljeća koja karakteriziraju zanimljivi događaji, ljudi i predmeti iz određenog povijesnog razdoblja te potpuno drugačija atmosfera u svakom desetljeću.

   Uz organizatora izložbe Croatia osiguranje te partnera Turističku zajednicu grada Zagreba izložbu potpisuje cijeli niz uglednih imena, autor sadržajnog koncepta prof. dr. sc. Božo Skoko, jedan od naših najuglednijih stručnjaka za brendiranje, autori dizajna postava izložbe Davor Bruketa i Damjan Geber, kustosi Andreja Smetko i Filip Turković, dok su za produkciju zaduženi Millenium promocija, Bruketa&Žinić OM i Brigada.

FOTO: DAMIR LONČAR

FOTO: DAMIR LONČAR

FOTO: DAMIR LONČAR
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a