E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održan jubilarni 50. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF
17.9.2017. - U povodu održavanja jubilarnoga 50. Međunarodnog festivala kazališta lutaka u subotu, 16. rujna 2017. godine, državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak u ime ministrice kulture, pozdravio je sve ansamble, sudionike, organizatore i vjernu publiku ovoga istaknutog festivala posvećenog lutkarskom stvaralaštvu.      

   Državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak istaknuo je kako „dugovječnost PIF-a tijekom respektabilnih pedeset godina kontinuiranog postojanja svjedoči o kvaliteti kojom se svrstao među prepoznatljive i cijenjene lutkarske europske festivale. Predstavljajući vrhunska ostvarenja i neumorno promičući i razvijajući umjetnost lutkarstva.
 
   „Na 50. PIF-u predstavit će se i hrvatska profesionalna lutkarska kazališta, koja danas djeluju u obnovljenim kazališnim prostorima, stvaraju predstave koje se ističu i nagrađuju i na domaćim i na svjetskim festivalima lutaka. Iznimne su zasluge članova hrvatske udruge UNIMA u razvoju i promicanju hrvatskog lutkarstva, koje je i rezultiralo ostvarenjem brojnih važnih projekata i oblika suradnje", rekao je državni tajnik.

   Prisutnima su se obratiti organizatori festivala i Grada Zagreba, nakon čega je slijedila izvedba predstave „Djevojčica iz Lenjingrada" središnjeg, akademskog državnog kazališta iz Moskve, Sergej Obrazcov.
www.pif.hr/hr
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a