E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održan inauguracijski nastup Ivana Repušića, glavnog dirigenta Minhenskog radijskog orkestra
25.9.2017. - Inauguracijski nastup Ivana Repušića, novoga glavnog dirigenta Minhenskog radijskog orkestra, obilježila je izvedba Verdijeve opere „Luisa Miller“. Minhenskoj izvedbi u nedjelju, 24. rujna 2017. godine, uz brojne uzvanike, prisustvovali su izaslanik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Krešimir Partl i Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.   Hrvatski dirigent Ivan Repušić debitirao je 2011. u Njemačkoj državnoj operi u Berlinu s Puccinijevom operom „La boheme“, a iduće sezone imenovan je Kapellmeisterom te ugledne kuće u kojoj je dirigirao izvedbama brojnih opernih ostvarenja. Od 2010. do 2013. djelovao je kao prvi Kapellmeister Državne opere u Hannoveru gdje je ravnao mnogim izvedbama. S uspjehom je debitirao i kontinuirano dirigirao u Hamburškoj državnoj operi, Semperoper u Dresdenu i Komičnoj operi u Berlinu. Ravnao je svim uglednim orkestrima i opernim ansamblima u rodnoj Hrvatskoj, kao i orkestrom Njemačke državne opere u Berlinu, Simfonijskim orkestrom Giuseppe Verdi iz Milana, Praškim simfonijskim orkestrom, Slovenskom filharmonijom te brojnim drugima. Gostovao je na hrvatskim i europskim festivalima te bio gost glasovitog bečkog Musikvereina, Baden Baden Festspielehausa, berlinskog Konzerthausa, praške dvorane Smetana i drugih.   Ivan Repušić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasam prof. Igora Gjadrova i prof. Vjekoslava Šuteja, a usavršavao se kod uglednih dirigenata Jormae Panule i Gianluigija Gelmettija. Djelovao je kao asistent Kazushija Onoa (Badisches Staatstheater Karlsruhe) i Donalda Runniclesa  (Deutsche Oper Berlin) te dirigent Oratorijskog zbora crkve sv. Marka Cantores Sancti Marci u Zagrebu. Od 2002. djelovao je kao dirigent, a potom ravnatelj Opere HNK-a Split u kojoj je ostvario niz uspješnih izvedbi opera. U istom razdoblju bio je ravnatelj glazbenog programa festivala Splitsko ljeto. Od 2009. do 2012. obnašao je dužnost ravnatelja glazbenog programa Dubrovačkih ljetnih igara. Od 2005. do danas djeluje kao šef dirigent Zadarskog komornog orkestra.

   Dobitnik je mnogih nacionalnih nagrada. Uz dirigentske obveze, I. Repušić je posvećen je pedagoškom radu na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu gdje radi kao izvanredni profesor.

   Očekuju ga nastupi u Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresden, Hamburškoj državnoj operi, Aalto Musiktheater Essen, Nationaltheater Mannheim te koncerti s Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Briselskom filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije i brojnim drugima.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a