E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Prezentacija organizacije PEARLE* (Performing Arts Employers Association League Europe)
30.9.2017. - U foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u petak, 29. rujna 2017. godine, održana je prezentacija organizacije PEARLE*  (Performing Arts Employers Association League Europe), krovne organizacije 45 udruga koja predstavljaju više od 4.000 europskih organizacija u području izvedbenih umjetnosti.


   PEARLE* djeluje kao forum za razmjenu ideja, informacija i iskustava iz područja izvedbenih umjetnosti, bavi se temama kao što su autorska prava, međunarodna i međusektorska suradnja, razvoj publike, mobilnost umjetnika i vizna politika, upravljanje u umjetničkim organizacijama, digitalizacija kulturnih sadržaja, socijalni status umjetnika te ostalim pitanjima relevantnim za sektor izvedbenih umjetnosti.

   Anita Debaere, ravnateljica PEARLE-a*, predstavila je aktivnosti i načine na koje organizacija djeluje u europskim okvirima, mogućosti suradnje i prednosti članstva u toj organizaciji. Nakon prezentacije uslijedio je razgovor koji je dotaknuo neke od pitanja s kojima se umjetnici, institucije, strukovne udruge, umjetničke organizacije susreću u svom radu.

   Dogovoreno je da se putem izravnih kontakata nastavi započeti dijalog o temama koje su zajedničke u području izvedbenih umjetnosti.

   Susret s Anitom Debaere i prezentacija PEARLE-a* organizirani su suradnjom Ministarstva kulture  s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu i Hrvatskim društvom dramskih umjetnika.
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a