E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Čestitka ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek povodom pola stoljeća karijere Žarka Potočnjaka
17.10.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je čestitku Žarku Potočnjaku povodom jubilarnih pola stoljeća karijere.
 
   „Vaših pola stoljeća na kazališnim daskama iznimno je značajna i velika obljetnica, a proslava u Dramskom kazalištu Gavella svečana je prilika da nas izvedbom monodrame „Zvjezdani trenutak“ Josipa Bizjaka podsjetite na dvadeset godina svog profesionalnog angažmana u tom kazalištu.

   Zlatna obljetnica povod je za prisjećanje ne samo tog dijela Vaše karijere već i izuzetno važnog dijela povijesti hrvatskog kazališta, čijem ste kreiranju i obogaćivanju pridonijeli vlastitim glumačkim ostvarenjima, nemirnim i neumornim duhom, svladavajući – na zadovoljstvo publike ‒ sve glumačke zadatke i izazove. Iza Vas je više od dvjesto predstava, odigranih na svim hrvatskim kazališnim scenama, tridesetak filmskih uloga, znatan broj uloga u televizijskim serijama i dramama, mnogobrojne sinkronizacije animiranih filmova te godine provedene u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. I, naravno, velik broj zasluženih kazališnih i filmskih nagrada. Na svemu tome hrvatsko Vam kazalište, hrvatska kultura i umjetnost duguje veliku zahvalnost.

   Čestitam Vam na svim dosadašnjim uspjesima, a osobito me raduje to što ste, kao prvak Drame zagrebačkog HNK-a u mirovini, i proteklih godina jednako neumorni i posvećeni glumi, kazalištu i umjetnosti.
   Dopustite stoga da Vam na ovoj visokoj obljetnici Vašeg umjetničkog djelovanja od srca čestitam u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske i svoje osobno ime."MINISTRICA

dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a