E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske Nj. E. Christiana Thorninga
23.10.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske Nj. E. Christiana Thorninga u ponedjeljak, 23. listopada 2017. godine u Ministarstvu kulture.       

   Ministrica Obuljen Koržinek i veleposlanik Thorning razgovarali su o dovršenju projekta digitalizacije građe Arhiva Ejnara Dyggvea koji se odvijao temeljem Sporazuma o digitalizaciji, katalogizaciji i osiguravanju slobodnog pristupa cjelokupnoj arhivi Ejnar Dyggve pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.   
   Sporazum je potpisan 2014. godine u okviru službenog državnog posjeta danskog kraljevskog para Hrvatskoj na čelu s kraljicom Margaretom II. i njenim suprugom princem Henrikom kako bi se istaknulo, podržalo i iniciralo daljnje globalno i europsko akademsko istraživanje arhiva Ejnara Dyggvea, a posebno kako bi se potaknula daljnja suradnja, razmjena znanja i iskustava između muzejskih stručnjaka i sveučilišta dviju zemalja. Cilj Sporazuma bila je digitalizacija cjelokupne arhive Ejnar Dyggve u Splitu te katalogizacija digitalizirane Arhive Ejnar Dyggve kao priprema za osiguravanje slobodnog pristupa cjelokupnoj digitaliziranoj građi putem interneta.

   U tijeku razgovora ministrica Obuljen Koržinek i veleposlanik Thorning izrazili su zadovoljstvo zbog odlične kulturne suradnje između Hrvatske i Danske, posebno u području audiovizualnih djelatnosti, te razmijenili mišljenja oko budućih zajedničkih projekata u području kulture i umjetnosti koji svjedoče o poveznicama umjetnika i profesionalaca dviju zemalja.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a