E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila sućut povodom smrti redatelja i glumca Vlade Štefančića
30.10.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti povodom smrti gospodina Vlade Štefančića, utemeljitelja hrvatskoga mjuzikla, iznimnoga redatelja i glumca, televizijskog i radijskog voditelja, dugogodišnjeg ravnatelja i umjetničkog voditelja Gradskog kazališta Komedija   te idejnog začetnika mnogih, danas tradicionalnih, manifestacija u hrvatskome kazalištu i kulturi.

   „Gospodin Vlado Štefančić posvetio je svoj izniman talent, znanje i energiju hrvatskom glazbenom kazalištu i mjuziklu. Kao ravnatelj i umjetnički voditelj Gradskog kazališta Komedija osmislio je umjetničku i producentsku taktiku razvoja hrvatskih autorskih mjuzikala sedamdesetih godina prošlog stoljeća, okupljanjem autorskih timova iz čijih su radionica proizašli antologijski glazbeno-scenski naslovi i djela.
   Upravo zbog vizije gospodina Štefančića i njegovih istomišljenika i suvremenika okupljenih u kazalištu Komedija, hrvatski je mjuzikl bio više od zabave, i u produkcijskom i u umjetničkom smislu. Popularnost i kvalitetu predstave u režiji gospodina Štefančića potvrđivale su i na brojnim gostovanjima u inozemstvu.

Veoma me rastužila vijest o odlasku gospodina Vlade Štefančića uoči njegove velike obljetnice, obilježavanja 70. godina umjetničkog djelovanja tijekom kojeg je hrvatskoj kulturi i umjetnosti ostavio izniman opus po kojem ćemo ga zauvijek pamtiti." 
 
MINISTRICA
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a