E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture primila zamjenika ministra kulture Republike Makedonije
15.12.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u prisutnosti državnog tajnika Krešimira Partla i suradnika, primila je u posjet zamjenika ministra kulture Republike Makedonije Vladimira Lazovskog sa suradnicima, u petak 15. prosinca 2017. godine, u Ministarstvu kulture.   U razgovoru je potvrđena dosadašnja kvalitetna kulturna suradnja dviju zemalja te je iskazana volja da se kroz bilateralne i multilateralne susrete ta suradnja i dalje razvija kroz međusobnu razmjenu iskustava i primjere dobrih praksi.
   
   Priliku za to nudi i sudjelovanje obiju zemalja u djelovanju platforme „16 + 1“ kojoj je cilj intenziviranje i proširenje suradnje NR Kine sa 16 strateški važnih zemalja srednje i istočne Europe, u područjima gospodarske suradnje odnosno investicija, prometa, financija, znanosti, obrazovanja i kulture. U rujnu su na poziv ministra kulture NR Kine Luoa Shuganga ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek  i makedonski ministar kulture Robert Alagjozovski sudjelovali na Trećem forumu o suradnji u području kulture između Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe.

   U rekapitulaciji višegodišnje međunarodne kulturne suradnje osobito su istaknuti programi i projekti u području izvedbenih scenskih umjetnosti, književnosti i nakladništva te audiovizualne djelatnosti. U 2017. godini Ministarstvo kulture je putem Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske sufinancirano ukupno 13 programa suradnje s Republikom Makedonijom.

   Na kraju sastanka zamjenik ministra Vladimir Lazovski zahvalio se ministrici na podršci hrvatskog Ministarstva kulture prilikom osnivanja Koordinacijskog centra za kulturnu suradnju između zemalja srednje i istočne Europe u Republici Makedoniji, što su ministri kulture zemalja sudionica Foruma u Hangzhou i potvrdili usvajanjem Memoranduma o razumijevanju o osnivanju Koordinacijskog centra za kulturnu suradnju između zemalja srednje i istočne Europe u Republici Makedoniji.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a