E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvorenje izložbe „Ivan Meštrović – telesnost in erotika v kiparstvu“
14.2.2018. - Izložbu pod nazivom „Ivan Meštrović – telesnost in erotika v kiparstvu“ otvorio je ministar kulture Republike Slovenije Anton Peršak u utorak, 13. veljače 2018. godine, u Cankarjevom domu u Ljubljani.
   


   U ime ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek izložbi je prisustvovala pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo, koja je u prigodi svečanog otvorenja istaknula kako ova izložba omogućuje još jedno vrijedno međunarodno predstavljanje umjetničkog opusa ovog velikog hrvatskog umjetnika.

   Pomoćnica ministrice Hraste Sočo istaknula je ova izložba predstavlja „sponu koja je potaknula kreativnu razmjenu i suradnju između dvije značajne kulturne ustanove naših država, ali i pridonijela daljnjem produbljivanju hrvatsko-slovenskih kulturnih veza." Nadodala je i kako je ova izložba potvrda neraskidive kulturne povezanosti dviju država te kako će afirmirati predstavljanje vrijedne nacionalne baštine i suvremene produkcije, potaknuti realizaciju kulturnih i izložbenih projekata koji donose nove spoznaje i drugačije perspektive u promišljanju i vrednovanju određenih umjetničkih tema, izazova i kulturnih trendova.

   U svome obraćanju naglasila je i kako Ministarstvo kulture Republike Hrvatske pruža punu podršku ovakvim izložbenim projektima, koji trajno otvaraju nove prostore za prezentaciju, razmjenu znanja, komunikaciju i suradnju među državama na području kulture na međunarodnoj razini, što u konačnici pridonosi i produbljivanju našeg uzajamnog razumijevanja. 

   Izložba u Ljubljani organizirana je u suradnji Cankarjevog doma i Muzeja Ivana Meštrovića, autori izložbene koncepcije su Zorana Jurić Šabić, Dalibor Prančević i Barbara Vujanović, a likovnog postava je Filip Beusan. Izložba ostaje otvorena do 20. svibnja 2018. godine.

   Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a