E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture održala sastanak s predsjednikom Donjeg doma parlamenta Irske Seánom Ó Fearghailom
15.3.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u posjet Nj.E. Seána Ó Fearghaila, predsjednika Donjeg doma parlamenta Irske (Dáil Éireann). U pratnji gospodina Fearghaila bili su veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall i Ivan Mašina, veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj.     


   Istaknuvši zainteresiranost za pitanja kulture i umjetnosti, gospodin Ó Fearghail izrazio je zadovoljstvo suradnjom Rijeke i Galwaya kao dviju Europskih prijestolnica kulture u 2020. godini te je najavio svoj sutrašnji posjet Rijeci.  Ministrica Obuljen Koržinek upoznala je predsjednika Donjeg doma parlamenta Irske s pripremama za predsjedanje Europskom unijom kao i planovima da se dio programa Rijeka2020 integrira u hrvatski program predsjedanja. Istaknula je važnost dobre suradnje  Rijeke i Galwaya još od postupka izbora za EPK te je navela kako će takva suradnja rezultirati  stvaranjem dobrih kulturnih veza ne samo između dvaju gradova nego i između Republike Hrvatske i Irske.   Razgovaralo se i o hrvatskim doseljenicima u Irsku te je istaknuta važnost njihove integriranosti u irsko društvo uz istodobno zadržavanja vlastitog kulturnog identiteta.

   Otvorene su teme suradnje Sveučilišta u Rijeci sa Sveučilištima u Galwayu, zatim o mogućoj suradnji na području audiovizualne djelatnosti, izvedbenih umjetnosti, kazališne i muzejske djelatnosti.
   
   Na kraju sastanka ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom kulturnom suradnjom s Irskom te je naglasila da postojeću dobru suradnju svakako treba proširiti i da joj se mora pristupiti iz nove dimenzije, čemu će svakako doprinijeti zajedničko iskustvo Rijeke i Galwaya.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a