E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Potpisani programi međunarodne kulturne suradnje s Argentinom i Čileom
17.3.2018. - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravila je sa suradnicima od 12. do 16. ožujka u Argentinskoj Republici i Republici Čileu, a tijekom predsjedničina boravka u ovim dvjema zemljama potpisana su dva programa kulturne suradnje. 
 
FOTO: Ured Predsjednice RH

   Program kulturne suradnje između Republike Hrvatske i Argentinske Republike za razdoblje 2018. – 2021.  potpisali su državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Zdravka Bušić i Daniel Raimondi, zamjenik ministra vanjskih poslova i bogoštovlja Republike Argentine u Buenos Airesu, 12. ožujka 2018. godine.

   Program je potpisan temeljem Ugovora o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Argentine iz 1994. godine, a potpisivanjem ovog programa suradnje omogućava se kontinuirano unapređivanje i produbljivanje kulturne suradnje između dviju zemalja te se otvaraju mogućnosti novih oblika suradnje.

   U Santiagu de Chile dana 16. ožujka državna tajnica Zdravka Bušić i ministrica kulture Republike Čilea Alejandra Perez potpisale su Program između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Čilea o suradnji u području kulture za godine 2018. – 2021. Ovo je prvi provedbeni program potpisan temeljem Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Čile o suradnji u području kulture iz 2007. godine.

   Potpisivanje ovih dvaju programa kulturne suradnje osnažit će se kulturna suradnja između Hrvatske i dviju zemalja Južne Amerike s najvećom hrvatskom zajednicom. Programi će doprinijeti međusobnom razumijevanju i razvijanju boljih uzajamnih odnosa i suradnje u području kulture i umjetnosti, kroz razmjenu stručnjaka iz raznih umjetničkih područja: likovnih umjetnika, glazbenika, plesača, arhitekata, muzejskih profesionalaca, profesionalaca u audiovizualnim djelatnostima te umjetničkih ansambala; omogućit će bolju mobilnost stručnjaka i profesionalaca te jačanje zajedničkih aktivnosti i projekata kojima će se olakšati i unaprijediti kulturna suradnja između Hrvatske, Argentine i Čilea.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a