E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Obilježena 30. obljetnica Međunarodnog dana Frankofonije
21.3.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovala je u utorak, 20. ožujka 2018. godine, središnjem događaju kojim se obilježava 30. godišnjica Međunarodnog dana Frankofonije – koncertu kanadske grupe Joseph Edgar Trio u klubu Saxx.U ime organizatora, skupu se pozdravno obratio kanadski veleposlanik Daniel Maksymiuk, koji je s glazbenicima i zasvirao, kao i ministrica Obuljen Koržinek. Čestitavši svima koji se bave zaštitom i promicanjem kulture, ministrica je naglasila važnost Frankofonije koja svojim mnogobrojnim aktivnostima diljem svijeta pridonosi promicanju kulture kao i kulturne raznolikosti. Ministrica je nadodala i kako se obilježavajući 30. godišnjicu Međunarodnog dana Frankofonije iskazuje sposobnost i snaga temeljena na bitnim načelima civilizacije, kulturnog kapitala, jednakosti i solidarnosti.

Mjesec ožujak je tradicionalno mjesec Frankofonije, a ove se godine u Hrvatskoj obilježava u petnaest gradova s više od 100 događanja, na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Frankofonije prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Grčka, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska, Maroko) i uz potporu Ministarstva kulture, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Francuskih alijansi u Hrvatskoj te brojnih drugih hrvatskih udruga i kulturnih institucija. 
 
Ovaj bogati program odražava kulturnu raznolikost i humanističke vrijednosti koje su zajedničke zemljama članicama Frankofonije i Hrvatskoj, članici Međunarodne organizacije Frankofonije u svojstvu zemlje promatrača.

>>> Program 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a