E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture na 10. obljetnici Agencije za elektroničke medije
23.3.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je na svečanom obilježavanju 10. obljetnice Agencije za elektroničke medije, koja se održala u četvrtak, 22. ožujka 2018. godine, u Zagrebu. Ministrica je tom prigodom podsjetila na tijek razvoja elektroničkih medija u Republici Hrvatskoj, od donošenja prvog samostalnog Zakona o elektroničkim medijima 2003. godine, preko osnuta prvog samostalnog i neovisnog regulatornog tijela u Republici Hrvatskoj – Vijeća za elektroničke medije, pa do današnje Agencije za elektroničke medije koja se u svome prvom desetljeću djelovanja razvila u regulatora koji kontinuiranim jačanjem svojih stručnih i tehničkih kapaciteta prati izazove tehnološkog razvoja.

Čestitajući Agenciji na konstantnoj i dobroj suradnji s pružateljima medijskih usluga, ministrica je istaknula i rad AEM-a na unaprjeđenju sustava dodjele sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija kao gotovo jedinstvenog sustava u okviru EU-a.

U svome govoru ministrica je posebno istaknula i rad Agencije na poticanju i jačanju medijske pismenosti, u sklopu kojeg je pokrenut internetski portal medijskapismenost.hr. Također je spomenula donošenje Preporuka za zaštitu maloljetnika i sigurno korištenje elektroničkih medija, te suradnju s UNICEF-om.
Ministrica je naglasila i kako očekuje od Agencije za elektroničke medije da će se uspješno i profesionalno nositi s budućim izazovima koji će se, sasvim izvjesno, pojaviti kao posljedica brzog tehnološkog napretka i digitalizacije u audiovizualnom području.
 
Uz ministricu, okupljenima se obratio i Damir Hajduk, predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije istaknuvši kako Agencija kontinuirano ulaže u ljude i opremu u cilju razvoja kapaciteta.

Nadodao je i kako novi izazovi koji dolaze ispred regulatora, a to su uporaba algoritama u kontekstu medijskog pluralizma, regulacija novih igrača u audiovizualnom eko-sustavu, te regulacija govora mržnje na novim platformama, regulatori u Europi još uvijek proučavaju i traže odgovarajući pristup. Istaknuo je i zadovoljstvo suradnjom s europskim kolegama i razmjenom iskustava, kako bi se što efektivnije nosili s izazovima. 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a