E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Potpisan Sporazum o kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Alžirske Narodne Republike
26.3.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i ministar vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkader Messahel potpisali su u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine, Sporazum o kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Alžirske Narodne Republike u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH. 

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma o kulturnoj suradnji, prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i ministar vanjskih poslova Abdelkader Messahel ocijenili su da su bilateralni odnosi između dviju zemalja odlični te su istaknuli interes za nastavak i daljnje unapređenje suradnje u području kulture, turizma i gospodarstva.

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U svrhu stvaranja preduvjeta za veću dinamiku u bilateralnim odnosima između dviju zemalja sklopljen je Sporazum kojim se želi stvoriti pravni okvir za ostvarivanje suradnje između dviju zemalja u području kulture i umjetnosti.

Tekst ovog Sporazuma uređuje suradnju u području filma, likovne umjetnosti,  književnosti i zaštite povijesne i kulturne baštine te suradnju između muzeja i drugih specijalizirah ustanova iz područja kulture. Također se želi potaknuti međusobno sudjelovanje umjetnika i profesionalaca na međunarodnim kulturnim manifestacijama koje se organiziraju u Hrvatskoj i u Alžiru.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a